I lager.

Stora Röken Ved

7 290 kr

Stora Röken Ved

Korta beskrivningen:

Stora Röken Ved är ett vedeldat rökskåp i 100% rostfritt stål. Det har en rökkammare med hela 188 liter volym. Stora Röken Ved är avsedd för att röka kött, fisk, fågel med flera livsmedel.

Fri frakt! Levereras hem med avisering till mobil.

Viktigt att rätt namn står som mottagare! Namnbyte kostar 250 kr.

Långa beskrivningen:

Stora Röken Ved är ett vedeldat rökskåp tillverkat av 100 % rostfritt stål, 0,8 mm tjockt,. Rostfritt stål gör så att den klarar av värmen, korrosionen och de olika väderförhållande. Rökkammarens volym är hela 188 liter.

Stora Röken Ved är avsedd för att röka kött, fisk, fågel med flera livsmedel.

Värmekällan, rökkällan, i rökskåpet är vedträ i passande storlek Det kan vara av olika lövträd (äpple, päron, plommon, körsbär, bok, ek, al och även en). Veden, kvistarna eller grenarna som används eldas, och förbränns längst ned i rökeriet.

Tack vare det rostfria stålet får man:

- En lång livslängd

- Man slipper riskerna att det ska utvecklas giftiga gaser som det gör med olika beläggningar på vanlig plåt.

Fri frakt! Levereras hem med sms avisering till mobilen.

Viktigt att rätt namn står som mottagare! Namnbyte kostar 250 kr.

Produktbeskrivning Stora Röken Ved:

Tillverkat i 100 % rostfritt stål

Rökskåpets yttermått med skorsten (B x H x D) 61 x 158 x 36 cm

Eldstadens mått (B x H x D) 54,5 x 26,5 x 34,5 cm

Rökkammarens mått (B x H x D) 54,5 x 100 x 34,5 cm

Volym på rökkammaren: 188 liter

Vikt ca 26 kg

Detta ingår:

Separat eldstad/ugn med justerbar rökkanal

5 st stålstänger för att kunna hänga livsmedel på

Bärhandtag

Skorsten med justerbart spjäll

Spjäll som reglerar inflödet av luft in till eldstaden/ugnen

Termometer

Så här fungerar det:

Övre delen av skåpet består av rökkammaren där man kan hänga och/eller lägga de olika livsmedlen som ska rökas. Den nedre delen består av eldstaden. Rökkammaren och eldstaden är helt åtskilda från varandra för att undvika att skydda livsmedlen från rena eldflammor. Röken från eldstaden matas in i rökskåpet via en kanal mellan de två kamrarna. Denna kanal är utrustad med ett spjäll så att det går att stoppa, eller reglera, röken in till rökkammaren.

Luftspjället på dörren till eldstaden möjliggör att reglera lufttillförseln för att underhålla själva eldhärden, och den mängd rök som produceras. Spjället i skorstenen gör att man kan reglera mängden rök i rökkammaren. Övre delen av skåpet, rökkammaren, är utrustad med en termometer så det ska gå att hålla koll på röktemperaturen.

Hantering av ved rökskåp: https://www.lillarokeriet.se/index.php?controller=attachment&id_attachment=14